Crossfit Lessen

Wat is CrossFit

No nonsense, gewoon back to basics!

CrossFit is een ‘fitnessprogramma’ dat jaren geleden werd ontwikkeld door Greg Glassman met als doel fitness en gezondheid te verbeteren.

CrossFit wordt gedefinieerd als ‘constantly varied functional movements performed at high intensity’. Het constant gevarieerd trainen van functionele bewegingen aan hoge intensiteit is een uiterst doeltreffende combinatie om sterker, sneller, leniger, kortom fitter te worden, zowel fysiek als mentaal.

Alle CrossFit workouts zijn gebaseerd op functionele bewegingen die het beste combineren uit gymnastiek, gewichtheffen, lopen, roeien en meer… In tegenstelling tot een traditionele gym vind je in een CrossFit box geen spiegels en bijna geen toestellen. In onze open bewegingsruimte maken we voornamelijk gebruik van kettlebells, barbells, ballen, ringen, optrekrekken,… No nonsense, gewoon back to basics!

Community

De community die ontstaat wanneer mensen samen CrossFit workouts doen is een andere component die maakt dat CrossFit zo effectief is. Dit heeft reeds geleid tot een globaal netwerk van meer dan 13.000 CrossFit boxen. Het delen van vriendschap, gezonde competitie en massa’s plezier in het sporten zijn de magische ingrediënten die CrossFit zo uniek maar ook doeltreffend maken.

Meten is weten

Het CrossFit programma is gebaseerd op data. Meten is weten, en data hebben een belangrijke waarde in het voortdurend streven naar fit zijn. Het doel van CrossFit is om breed, algemeen en inclusief te zijn met meetbare, zichtbare en herhaalbare resultaten. De specialiteit is om net niet te specialiseren. We trainen niet om goed te worden in 1 ding, we trainen om goed te worden in alles zodat we voorbereid zijn op alles! Prepare not only for the unknown but for the unknowable, too.

Aanpasbaar aan ieder niveau

CrossFit is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, sportverleden of wat dan ook! Het programma is zo opgesteld dat alles aanpasbaar is aan ieders niveau zonder verlies aan kwaliteit noch intensiteit. Geen enkele excuus dus om het niet te proberen!

Onze CrossFit lessen duren 1 uur en worden georganiseerd in kleine groepen van maximum 12 personen onder begeleiding van een professionele CrossFit trainer. De groepen worden beperkt gehouden omdat we absoluut willen streven naar kwaliteit en steeds een optimale coaching aan elk van onze leden willen garanderen. Naast sportbegeleiding kan je bij ons ook steeds terecht voor voedingsadvies.

Abonnementen

SMALL

€ 80

per maand


  • 10x toegang tot WOD, No Barbell WOD en Olympic Weightlifting lessen
  • Gratis toegang tot Open Gym
  • Gratis toegang tot clinics

MEDIUM

€ 95

per maand


  • 14x toegang tot WOD, No Barbell WOD en Olympic Weightlifting lessen
  • Gratis toegang tot Open Gym
  • Gratis toegang tot clinics

LARGE

€ 115

per maand


  • 23x toegang tot WOD, No Barbell WOD en Olympic Weightlifting lessen
  • Gratis toegang tot Open Gym
  • Gratis toegang tot clinics