Succesverhalen van onze leden

Met 2 jonge kids in huis kijk ik ernaar uit om 1 à 2 keer per week naar Crossfit Bilzen te trekken. Lekker zweten in een leuke club met fijne mensen en persoonlijke begeleiding.

Ik hou van variatie, functionele bewegingen en ga graag tot het uiterste tijdens een training. Crossfit bezorgt me een uiterst efficiënte en effectieve training waarna ik enkele dagen vol energie zit. Dit helpt me om overdag gefocust te blijven in mijn job en mijn dochters vinden het gewoon super als ik ze samen zonder moeite de trap op draag.

Michael Leliaert

Sinds mei vorig jaar ben ik bezig met crossfit. Na mijn proefles was ik dood. Maar wonder boven wonder, ben ik toch een tweede keer teruggegaan. En ik ben blijven gaan. Nooit gedacht dat deze sport zo verslavend zou zijn! Ook de goede begeleiding van de coaches helpt om deze sport zo leuk te vinden.

Na enkele weken voelde ik mij thuis en crossfit Bilzen voelde stilletjes aan een beetje als familie in plaats van enkel sporten. Hoop dit nog vele jaren te kunnen doen!

Kevin Hensen

Crossfit is de sport waar ik al jaren naar op zoek was en eindelijk gevonden heb. Een betere combinatie van athletiek, gym & kracht ga je niet vinden. Elke keer weer voor de volle 100% gaan, met plezier afzien en met heel veel zin kom sporten. Je ziet elke week vooruitgang en door de coaching hierin weet je of je de 'movements' juist doet.

Het fijne aan crossfit is het groepsgevoel, iedereen helpt elkaar en supportert voor elkaar. Ik kies voor crossfit Bilzen voor de aangename sfeer, de leuke leden en de geweldige coaches. Voor Nathalie en Pieter rij ik met veel plezier een halfuur naar Bilzen, betere coaches dan deze bestaan voor mij niet. Crossfit Bilzen is the best crossfit choice, believe me. Gedaan met twijfelen, gewoon zeker eens komen proberen!

Eline Vandenborne

Toen ik startte met crossfit was ik totaal niet meer fit, zeer snel moe en gemakkelijk buitenadem. Traditionele fitness, start2run,... Been there, Done not!

Tijd voor iets nieuws! Ik herinner mij nog het gevoel de eerste keer: Holy shit!! Ik heb afgezien, maar voelde mij vooral voldaan, herboren, fier, trots,… Geloof het of niet, maar deze formule werkt verslavend. Ik kijk ernaar uit om af te zien tijdens de WOD, omdat ik het zalige gevoel achteraf ken, en wil beleven. Ik kan mij een week zonder WOD niet meer indenken, en zou dit ook niet meer willen!

In box BZN komt hier nog eens bovenop dat het een super leuke community is met TOP coaches die het plezierig aanpakken, je goed begeleiden en je je grenzen laten verleggen! Stop wishing, start doing.

Yannick Bijnens

Ik ben al vaker gestart met fitness en heb even vaak na enkele maanden de handdoek weer in de ring gegooid wegens te saai, te eentonig. In september 2015 hoorde ik voor het eerst van CrossFit via een facebookpost van een vriend en heb ik me na een gratis proefles ingeschreven bij Crossfit Bilzen.

Coaches Nathalie en Pieter geven een prima opwarming, de mobility/lenigheid wordt niet vergeten en één of meerdere oefeningen (skills) worden telkens uitgebreid en in detail uitgelegd. De focus ligt altijd op de correcte uitvoering van de oefening.

En dan volgt het onvermijdelijke knalmoment, de WOD, waarin je helemaal los kan (zolang je longen het uithouden tenminste). Bij de eerste paar wods heb ik me constant afgevraagd wat ik mezelf in godsnaam aandeed. Maar op een gegeven moment zie je steeds meer vooruitgang, geraak je geïnspireerd door de coaches, voel je je gesteund door de andere leden en ben je vertrokken.

De constante afwisseling (geen enkele les is dezelfde) en het sociale contact (de groepen zijn beperkt waardoor je elkaar makkelijk aanspreekt) doen me nu liefst zo vaak mogelijk gaan. De poetsobsessie van coach Nathalie is een ... pluspunt. I’m here to stay...

Arjen Rutten

12 mei 2015 was voor mij een keerpunt, mijn eerste crossfitles. Weg met loze oefeningen in de basicfit of youtube filmpjes om je abs te verstevigen.

Crossfit, da’s de real deal. Een perfecte combinatie van zowel gymnastiek als cardio als weightlifting zorgt ervoor dat elke les opnieuw spannend blijft om naar uit te kijken. Expect the unexpected. Het leuke is vooral je eigen groei meemaken, constant jezelf meten met je voorgaande prestaties en het elke keer opnieuw dat tikkeltje beter doen dan de vorige keer. Voor elke beweging die je niet kan bestaat er een alternatief, dus er bestaan geen excuses meer!

En met de perfect deskundige begeleiding van de twee topcoaches van Bilzen, Pieter & Nathalie, kan er helemaal niets fout gaan. Zij steken al hun kennis en energie elke dag opnieuw in het geven van goed in elkaar gemetselde lessen en streven er samen met hun leden naar alsmaar beter te worden.

Bij Crossfit Bilzen heerst er echt een community gevoel, hetgeen je nog meer de drive geeft om er voor de volle 100% voor te gaan. Ik kan echt geen enkele reden bedenken waarom je het niet zou uitproberen, laat staan er niet mee verder te gaan!

Sévérine Vanderstraeten

In de zomer van 2015 was ik al enkele maanden op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging. Mijn fitnessabonnement had ik na 2 jaar betalen maar niet gebruiken opgezegd wegens saai, te druk, onpersoonlijk, …

Ergens in juli vielen me nieuwe wegwijzers op richting Rooi, ze wezen de weg naar ‘CrossFit Bilzen’. CrossFit, daar had ik wel eens wat over gelezen op Facebook maar wat was het nu eigenlijk? Ik startte een online onderzoek en kwam terecht op www.crossfitbilzen.be, een stoere website die me warm maakte voor een gratis proefles. Op vrijdag 7 augustus was het zo ver, mijn eerste newbieles CrossFit. Een beetje onzeker werd ik overspoeld door nieuwe termen en bewegingen waarvan ik bijna zeker was dat ik ze nooit zou kunnen. Toch ging ik de uitdaging aan en kocht een abonnement.

Ondertussen zijn we een half jaar verder en is onze box mijn tweede thuis geworden. Het inschrijvingssysteem dat een half uur op voorhand afhaken zo goed als onmogelijk maakt had ik écht nodig, het sleurde me op baaldagen toch uit mijn luie zetel zodat ik er een uurtje later weer helemaal voldaan in kon ploffen.

In onze box vloeien bloed, zweet en tranen maar wordt ook hard gelachen, is er respect voor elkaar, moedigen we elkaar aan en heerst er een geweldig groepsgevoel. De coaches, absolute toppers in hun vak, staan niet boven ons maar gewoon, gezellig tussen ons. Ze staan ons bij met raad en daad en motiveren ons zodat we elke dag weer net dat stapje verder staan.

In 6 maanden tijd van in mijn luie zetel tot CrossFit-verslaafde, oordeel zelf.

Michèle Martens

Ik speel nu al bijna 20 jaar volleybal maar in de zomer ligt de competitie en de trainingen stil en was ik steeds op mezelf aangewezen om te sporten. Vorige jaren ging ik regelmatig lopen om mijn conditie wat op peil te houden maar toevallig kwam eind vorig seizoen het woord 'Crossfit' ineens ter sprake in de kleedkamer. De box was toen net geopend en omdat er net een opendeurdag was dacht ik 'laten we eens gaan kijken wat dat precies inhoudt, zo Crosfitten. Misschien is dat wel een leuk alternatief om het tussenseizoen van de volleybal te overbruggen'. De eerste WOD was meteen goed raak. Ondanks dat mijn conditie normaalgezien niet zo slecht is, lag mijn tong toch op de grond na een eerste setje squats, box jumps en burpees.

Maar ik ben wel iemand die zich graag moe maakt tijdens het sporten en het zwart voor mijn ogen maakte dan ook al snel plaats voor een erg voldaan gevoel. Ik was meteen verkocht en een klein rekensommetje leerde me dat ik aan 2 trainingen per week ongeveer een 10 beurtenkaart nodig had om de vrije periode van de volleybal te overbruggen. Dus die heb ik dan ook maar meteen gekocht. Achteraf gezien niet de beste beslissing want 'maar' 2 twee keer per week gaan was voor mij geen optie. Ik vond het zo plezant dat ik al snel 3-4 keer per week aan het zweten was en het duurde dan ook niet lang eer ik me voor een jaar inschreef.

Wat voor mij begon als een middel om het zomerverlof van de volleybal te overbruggen is nu een tweede 'full time sport' geworden. Omdat ik Crossfit zo plezant vind, probeer ik er alles aan te doen om het te combineren met het volleyballen. Daar waar ik vroeger nogal een workaholic was die soms (te) veel uren achter zijn bureau doorbracht, kriebelt nu de Crossfit microbe vaak zo hard dat ik mezelf 'verplicht' om op tijd door te gaan om te kunnen sporten. Er zijn nu geregeld weken dat ik bijna iedere dag sport en dat heeft me niet alleen lichamelijk maar ook mentaal een stuk sterker gemaakt. Ik raad iedereen dan ook aan om eens een Crossfit les mee te pikken, je zou verschieten hoe snel je eraan 'verslaafd' bent.

Bernd Mouchaers

Ik herinner me mijn eerste crossfit-les alsof het gisteren was. Het was een geweldige ervaring maar ik heb 2 dagen plat gelegen van de spierpijn. Maar toch deed het iets met me waardoor ik terugging, en gelukkig viel de pijn daarna al veel beter mee.

Nu, 10 maanden later, probeer ik toch 2 x per week een les te volgen. In combinatie met een eigen zaak en een huishouden met 3 kinderen is dat niet altijd even gemakkelijk. Maar crossfit maakt je niet alleen fysiek sterker, ook mentaal, en dat heb ik zeker nodig. Effe ‘het koppeke leegmaken’ 2 x per week is nodig.

Ondertussen ben ik bijna 17 weken zwanger van ons 4e kindje, en het feit dat ik zo lang mogelijk crossfit wil blijven doen toont alleen maar aan hoe goed ik me erbij voel en het vertrouwen dat ik in onze coaches heb om dit op een veilige manier te doen. Een aanrader voor iedereen!

Patricia Thijs

Met mijn 35j en na mijn zoveelste kruisbandoperatie en bijhorende revalidatie, weer maar eens te horen gekregen dat ik beter zou stoppen met voetballen, maar stoppen met iets wat je al 30 jaar doen hmmm niet gemakkelijk. Via het broer van Nathalie ben ik in contact gekomen met Crossfit Bilzen, en na de eerste proefles was ik verkocht.

Ik dacht altijd dat ik in goede conditie was, maar nu weet ik wel beter, elke WOD is een beetje doodgaan, maar op het einde weet je bij jezelf dat je er sterker, explosiever, sneller en slanker Glimlach door word. Ondertussen ben ik 8kg kwijt en heb geen blessure meer gehad!

Crossfit Bilzen is voor mij trainen met leuke mensen en super coaches! Ik heb eindelijk een sport gevonden voor na mijn voetbalcarrière.

Kurt Meuwissen

In mei wilde ik mij nog eens wagen om te gaan sporten! ik liep af en toe maar veel was dit niet! De eerste les crossfit was ik verkocht.

Dit was de sport: elke les, verschillende oefeningen die iedereen kan,uw grenzen verleggen, gewoon gaan,... Ik wist niet dat sporten verslavend werkt, soms ten nadele van mijn gezin,...een les afzeggen...no way!! Crossfit Bilzen heeft een toffe sfeer, een echte community, geen competitiestrijd maar wel de aanmoedigingen van coaches en/of leden!

Natuurlijk zijn er ook de toffe coaches! Zij begeleiden en sturen bij waar nodig. Zij doen dit met hart en ziel en dat merk je ook. Ik zou zeggen kom eens af, het is echt de moeite!!

Inge Geurts

Beroepsmatig een weinig fysiek actief leven, vaak onderweg met de auto of stilstaan aan de operatietafel… Eigenlijk altijd al wel sportief en competitief geweest, maar sinds het vaderschap (ik weet ’t… het is altijd de schuld van de kinderen… of toch niet helemaal) is het sportieve echt wel op een laag pitje geraakt.

Eind dec ’15 mijn eerste kennismakingsles gevolgd. Het werd een combinatie van squats, burpees en box-jumps. Ik hoor het coach Nathalie nog zeggen: een squat… dat is ’n beetje zoals op een stoel gaan zitten, maar dan zonder de stoel. De dagen na mijn eerste WOD zou “op een stoel gaan zitten” nooit meer hetzelfde zijn. Doorbijten was de boodschap en ik besloot een 20-beurtenkaart te nemen. De spierpijn werd steeds minder, maar de goesting in de volgende WOD steeds groter. Toegegeven, het oefenen met gewichten vraagt steeds de nodige techniek, maar om het met de gevleugelde woorden van coach Pieter te zeggen “Niet nadenken, gewoon doen!”

Kortom, Crossfit is voor mij de ideale sport, veel afwisseling, steeds uitdagend en altijd onder professionele begeleiding van deze 2 geweldige coaches. Eén minpuntje… en dat is dat ik ’t niet eerder ontdekt heb.

Dominique Grootaers

Sinds mama crossfit is ze rustiger in het verkeer. Ze gaat nu in de box te keer. Ze staat op haar handen met gemak en vindt zichzelf weer strak. Wij vinden haar vooral heel sterk. Ze verzet in no time bergen werk.

Crossfitten kan dus iedereen, je moet geen topatleet zijn. Pieter en Nathalie zijn er voor jong en oud, voor groot en klein!

Natalie Marneffe

Getting to know my Inner power, facing my fears... bye bye comfort zone!!

Het is meer dan 10/10!

Veronika Novotna