CrossFit – What to expect

Let us tell you about CrossFit!

In tegenstelling tot een traditionele gym vind je in een CrossFit box geen spiegels en bijna geen toestellen. In onze open bewegingsruimte maken we voornamelijk gebruik van kettlebells, barbells, medicinballs, ringen, optrekrekken,… No nonsense, back to basics!

Elke les duurt ongeveer 1 uur en wordt georganiseerd in kleine groepen van maximum 10 personen onder begeleiding van een professionele CrossFit trainer. De groepen worden beperkt gehouden omdat we absoluut willen streven naar kwaliteit en steeds een optimale coaching aan onze leden willen garanderen. Naast sportbegeleiding kan je bij ons ook steeds terecht voor voedingsadvies.

Voor wie?

CrossFit is voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht en fysieke gesteldheid. Elke workout kan worden aangepast aan ieders niveau zodat blessures worden vermeden en er steeds een optimale en intensieve training wordt beleefd.

Het gevoel van de ‘Community’ in CrossFit is speciaal en uniek: iedereen kent mekaar, er is altijd iemand bereid om te helpen met techniek, om WOD resultaten mee te vergelijken, om competities mee te doen, om ervaringen uit te wisselen etc, maar vooral om mekaar met ongekend enthousiasme aan te moedigen tijdens de WODs. Zulke sociale interactie in een competitieve omgeving is uiterst motiverend om nieuwe grenzen te verleggen en het geeft een gevoel van ‘Yes I can’!